ANSLUTNING INTERNET

Wifi eller nätverkskabel, hur gör man?

TIPS & TRIX

Lite tips hur ni använder portalen? TV, Film, Radio och Serier. Catchup vad är det?

Den bästa appen i världen för IPTV

Vi är mycket glada att få presentera appen TIVIMATE. De tidigare versionerna har varit oslagbara men saknat bra stöd för video och tv serier. Med nyaste versionen 3.01 har man hanterat detta på ett fantastiskt sätt. Det här systemet är absolut det bästa i världen utan jämförelse. Se vår video till vänster för installation och lite demo om vårt Premium Abonnemang.

VIDEOINSTRUKTIONER TIPS & TRIX

På den här sidan kan du finna instruktioner för hur du använder vår TV Box, installerar appar och andra tips och trix. Är det något du saknar så maila oss på info@globaltv.se så lägger vi upp videos på eventuella önskemål. Vårt fokus är dock på all som rör vår leverans av IPTV. Om du har problem med exempelvis TV4 Play eller andra appar så hänvisar vi till den appens support.

Om du vill installera STBEMU PRO på din android box så kan du ladda ner den här.  Efter installation och konfiguration av appen så behöver du skicka systemets MAC adress till info@globaltv.se för att vi ska kunna slå på ditt abonnemang eller ge dig 24 timmar att prova gratis. OBS! Senaste versionen 1.2.2.0 har numera VLC som val av mediaplayer och hanterar även subtitles. Rekommendationen är IJK eller VLC.

Om du vill installera IPTV Smarters Pro på din android box så kan du ladda ner den här.  I appen anger du username & password för att logga in eller din m3u. Har du inte detta kontaktar du oss så skickar vi uppgifterna. Nedan finns också instruktions video för hur du installerar appen endera direkt från boxens webbläsare chrome eller via USB Sticka.

INSTALLATION IPTV SMARTERS PRO

INSTALLATION ALTERNATIV APP IPTV SMARTERS PRO

Om du önskar prova en alternativ APP för uppspelning av IPTV så rekommenderar vi IPTV Smarters PRO. Den har vuxit sig att bli en av de populäraste alternativen och går att använda med Xtream Code login eller m3u.

OM DU BEHÖVER VPN

DU KAN BEHÖVA VPN

I flera länder spärrar internet leverantörerna möjligheten för IPTV och du kan behöva installera VPN på din box. Här visar jag hur du installerar Fsecure Freedome på din box men har du annan leverantör går det också bra.

NÄR DU FÅTT DIN BOX

NÄR DU FÅTT DIN BOX GENOMGÅNG

Om du precis fått din box och har frågor går jag här igenom hur du ansluter den till wifi eller med nätverkskabel. Hur systemet för IPTV fungerar och hur du använder film och catchup. OBS! Anslut boxen med nätverkskabel om möjligt.

INSTALLATION XCIPTV

INSTALLATION ALTERNATIV APP

Efter den senaste tidens problem efter att de tagit ner Xtream Codes för alla IPTV leverantörer är det lite besvärligt med STBEMU att menyerna är långsamma. Prova att installera detta alternativ på din box och maila till info@globaltv.se om du inte har dina login uppgifter.

Uppgradering av STBEMU PRO

UPPGRADERING ELLR NYINSTALLTION

Har du en box från globaltv.se är det troligt att du kanske har en gammal version av STBEMU PRO. Uppgradering är väldigt enkel, följ bara instruktionerna i denna videon. Om du ska göra nyinstallation är det samma förfarande men se då videon konfiguration iptv om hur du sätter upp klienten. Uppgradering tar inte bort inställningar.

Ominstallation

Om du har egen android box eller gjort en factory reset på den box du köpt av GlobalTV.se kan du bli tvungen att installera om STBEMU PRO. Här har du instruktion hur du går till väga.

Konfiguration IPTV

Instruktions video hur du konfigurerar STBEMU PRO för att se IPTV från GlobalTV.se

Ändra bufferstorleken

Ett sista litet trick för att förhindra eventuella störningar med STBEMU PRO, öka bufferstorleken.

Så fungerar Catchup

I vårt utbud spelas kanaler in med en tjänst man kallar för Catchup. Detta är en instruktionsvideo hur du använder funktionen.

Installera appar

Instruktions video hur du installerar appar på din Android box från GlobalTV.se. Vi visar hur du installerar mediaspelaren VLC samt SVT Play. Vi visar också hur man avinstallerar en applikation om olyckan är framme och en dåligt fungerande applikations har installerats.

Ändra mediaspelare

Hur du växlar mellan olika mediaspelare och hur du använder mediaspelaren VLC för att få undertexter på film i videoklubben. VLC kan användas till alla kanaler om man så önskar men här visar vi hur man väljer den för just undertexter. Andra mediaspelare finns också och rekommendationen är ljk eller internal player och till sist VLC för stöd av undertexter.

Vårt utbud, genomgång

En liten snabb genomgång av vårt dagsaktuella utbud, vilka länder och antal kanaler/filmer. Reklamfilm med andra ord 🙂

Perfect player

Så här sätter ni upp Perfect Player med m3u länk från GlobalTV.se
OBS! När installationen är klar och Perfect Player är uppdaterad så visas alla kanalerna i en lista. Tryck vänsterpil bara så grupperas de landsvis.

Rätt mediaspelare för catchup

Lite mer om catchup, att vi spelar in vissa kanaler 1 dygn och hur ni använder funktionen. Var noga med att välja mediaspelaren Ijk eller som i tidigare video VLC för att inspelade avsnitt ska fungera. I läget mediaspelare auto får ni felmeddelande.

Om din box är slö

VIKTIG INFORMATION!

Har du köpt TV Box och upplever att den är trög är det möjligt att inställningen resolution är satt på max. Boxen känner automatiskt av din TV:s kapacitet och ställer upp resolution till för höga värden vilket orsakar att boxen belastas så även tv systemet kan börja buffra. Se instruktionsfilm för hur du ändrar inställningen.

Installation Smart STB på din Smart TV

SMART STB PÅ DIN SMART TV!

Vi har rekommenderat Smart IPTV under lång tid men det har till och från varit väldigt mycket problem med appen och det är lätt att globaltv får bannor. Vi har nu testat och installerat Smart STB med goda resultat på en Smart TV och det är vår rekommendation att ni provar denna om ni väljer att inte köpa en TV Box via oss. Vi vill betona att en box i alla lägen är det bästa alternativet. Pris för appen är 27.99 USB lifetime eller månadsvis kan ni betala 2.55 USD. Köper ni en box från oss får ni samma system i PRO versionen gratis installerad och klar. Videon visar installationen men kan skilja sig lite mellan modeller av LG och Samsung. I videon är konto redan registrerat men följ guiden på hemsidan https://billing.smart-stb.net för gratis trial så ska det nog gå bra. Videon visar vår installation.

Fabriksåterställning TVIP 605

Av anledning att en felaktig uppgradering skickats ut från tillverkaren. Med knappen S.INFO på er fjärrkontroll kan ni se program version. Felaktig version är 5.0.15 och följer ni denna guiden har man släppt en fix i version 5.0.16